Biskupství brněnské

Brněnský Den s cihlou

Ilustrace
25.9.2006
Brněnský Den s cihlou (25. září) je pokračováním letošní brněnské Akce cihla 2006. Jde o veřejnou charitativní sbírku, která pomáhá lidem s mentálním postižením a autismem s integrací do společnosti a na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy.Brno: Brněnský Den s cihlou 2006 bude probíhat 25. 9. od 10 do 18 hodin v centru jihomoravské metropole.

Výtěžek sbírky se použije na rekonstrukci, stavební úpravy a zařízení prostor farního objektu v Dolních Věstonicích. Tento objekt má v první fázi sloužit lidem s mentálním postižením a autismem pro „volnočasové“ aktivity (klienti budou na faru jezdit např. o víkendech nebo na prázdninové pobyty). Do dvou let budou služby rozšířené na poskytování chráněného bydlení s pracovní terapií.

Brněnský den s cihlou je jednodenní akce, během které budou dobrovolní prodejci z řad studentů nabízet malé dřevěné kostky (3 x 3 x 3 cm) s logem Akce cihla. Každý, kdo se rozhodne sbírku podpořit, si může kostku nechat, nebo ji na místě podepíše a vrátí ji dobrovolníkovi zpět.

Akce cihla již sedmým rokem pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy. Brněnská cihla byla poprvé realizována na podzim roku 2000. Předešlé akce za výrazné a nepostradatelné pomoci dobrovolníků, našich mediálních partnerů, sponzorů z podnikatelské sféry (hlavními partnery brněnské Akce cihla 2006 jsou stavební firma KALÁB spol s r.o. a tiskárna PROTISK spol. s r.o.) a drobných dárců přinesli finanční prostředky na rekonstrukci domu chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením a autismem na Žabovřeské ulici a na Gorkého ulici. Výtěžek minulého ročníku brněnské Akce cihla pomohl při stavebních úpravách v prostorách budoucí kavárny Anděl na Gorkého ulici.

Koordinátor sbírky:
Tomáš Krejčí, tel: +420 605 436 727 , e-mail: akcecihla.brno@caritas.cz

Mediálním partnerem je Rádio Proglas a Český rozhlas Brno Veškeré informace o Oblastní charitě Brno naleznete na www.charitabrno.cz

Další informace: Michaela Cyprová, asistent PR a dobrovolnictví, Oblastní charita Brno, Žižkova 3, 602 00 Brno, tel.: 545 210 672, mobil 604 243 104, michaela.cyprova@caritas.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality