Biskupství brněnské

10. zahradní slavnost v Milonicích

Ilustrace
25.8.2006 - 27.8.2006
ubilejní desátá Zahradní slavnost v Milonicích proběhne o víkendu 25. - 27. srpna na farní zahradě v Milonicích. Milonice: Tradice zahradních slavnostní vznikla v Milonicích (okr. Vyškov) před deseti lety z popudu místních farníků. Tehdejší duchovní správce Petr Nešpor jejich aktivity podpořil a od té doby nabízí každoročně místní farní zahrada prostor pro přátelská setkání věřících i nevěřících v rámci bohatého duchovního, kulturního i sportovního programu.

Zahradní slavnost 2006

V pátek 25. srpna od 15.00 hodin proběhne Dětský den, který zahájí dobrodružné putování s filmovými a pohádkovými postavami "Od filmu až do pohádky s mámou, tátou půjdem zpátky". V 18.00 hodin naváže bohoslužba v místním kostele svatých Petra a Pavla s hlavním celebrantem Milanem Vavrem, slavkovským děkanem. Táborák a ohňostrojem páteční den ukončí. Pro rodiče a prarodiče bude na dobu, kterou děti stráví u táborového ohně, připravena beseda se zajímavou osobností - letos bude o svém putování po Svaté zemi vyprávět P. Jan Klíma .

Na sobotu 26. srpna je připraveno Sportovní odpoledne. Na malém hřišti v Milonicích bude zahájena ve 14.00 hodin akce Hustej Offroad, závod na horských kolech. Jak říkají pořadatelé, každý účastník bude závodit na vlastní nebezpečí.
Ve 20.00 hodin se na farní zahradě v Milonicích uskuteční koncert muziky Hradišťan s Jiřím Pavlicou, po skončení koncertu následuje v kostele ještě večerní bohoslužba s hlavním celebrantem Josefem Mainclem.

Desátá zahradní slavnosti skončí v neděli 27. srpna, kdy program zahájí na farní zahradě slavnostní mše, kterou bude ve 14.00 hodin sloužit generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek.
V 15.00 hodin zazpívá Podboranka, ohlédnutí za uplynulými ročníky nabídne výstava Deset let zahradní slavnosti a divadelní společnost Tři z jedné naváže představením O Smolíčkovi V 18.00 hodin jsou všichni zváni opět do místního chrámu k modlitbám se zpěvy z Taizé.

Kontakt na pořadatele: P. Miroslav Slavíček, tel. 517 367 586, e-mail: rkf.milonice@biskupstvi.cz.

foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality