Biskupství brněnské

V Brně zahájilo činnost nové informační kontaktní centrum Petrov

Ilustrace
14.8.2006 - 15.8.2006
Za přítomnosti autorů a realizátoů projektu, členů Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla, kněží a jáhnů brněnské diecéze a několika desítek zaměstnanců Biskupství brněnského požehnal v pondělí 14. srpna biskup Vojtěch Cikrle nové informační kontaktní centrum Petrov, které se stává vstupní branou do významného historického areálu v blízkosti jeho dominanty - katedrály sv. Petra a Pavla. O den později v úterý 15. srpna, , v den slavnosti Nanebevzetí Panny Marie a současně v den, kdy si jihomoravská metropole připomněla 361. výročí vítězství nad švédskými vojsky, která Brno roku 1645 dlouhé měsíce obléhala, bylo nové zařízení slavnostně otevřeno pro veřejnost.

Své posleství při této příležitosti pronesl brněnský biskup Vojtěch Cikrle, hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, primátor statutárního města Brna Richard Svoboda a Jan Press, vedoucí informačního kontaktního centra Petrov.

K moderně vybavenému a zařízenému objektu bývalého kapitulního děkanství (Petrov č.p. 1), jehož založení se datuje třináctým stoletím, náleží unikátní expozice muzea sakrálního umění Vita Christi.

Otevírací doba: úterý - neděle 10.00 - 18.00 hodin

Fotografie jsou k dispozici na stránkách Pastoračního střediska brněnské diecéze.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality