Biskupství brněnské

Vychází kniha vzpomínek z brněnské diecéze

Ilustrace
1.8.2006
Více než 300 autorů s více než pěti sty příběhy se podílelo na vzniku publikace, která vychází k 230. výročí založení brněnské diecéze (5.12.1777).Brno: „Brněnská diecéze (1777-2007) – Historie a vzpomínky“, to je název publikace, která vznikala v uplynulých dvou letech z podnětu otce biskupa Vojtěcha Cikrleho. Kniha o 340 stranách s několika sty fotografiemi z rodinných alb ale i od profesionálních fotografů je kronikou velké diecézní rodiny. Vzpomínky na osoby, události či setkání vytvářejí plastickou mozaiku osudů jednotlivců i společenství, kteří žili a žijí na území diecéze, jejíž 230. výročí založení bude připomínáno příští rok.

„Děkuji vám všem, kdo jste vyslyšeli mou prosbu a jakýmkoliv způsobem ke vzniku této publikace přispěli,“ vzkazuje biskup Vojtěch Cikrle, který v úvodu knihy píše: „Příběh, z něhož žije malý okruh lidí, může vyvolat nejen vlastní, třeba už dávno zapomenuté vzpomínky, ale také vytvářet šanci pro Ducha, který umožňoval přežít těžké chvíle tlaku zla – a je jedno, jestli osobního nebo nacistického či komunistického.
 Ducha, ze kterého čerpali i lidé, o nichž jste se rozhodli napsat.
 Ducha, jenž stojí v pozadí popisovaných událostí.
 Ducha, o kterém věříme, že spojuje Otci a Syna v jednotu.
A právě v tomto Duchu vám, tvůrcům i čtenářům této knihy, s radostí žehnám k vytváření vlastních příběhů, kterými budete proslavovat naši diecézní rodinu i celou církev.“

Publikace bude od 1. srpna 2006 k dostání přímo i na dobírku na oddělení Služeb brněnského biskupství (Petrov 5, 601 43 Brno, tel. 543 235 030 kl. 211, e-mail: spacilova@biskupstvi.cz), stejně jako v prodejně Donum, Petrov 9, 602 00 Brno, tel. 543 237 047, e-mail: donum@volny.cz).
Cena: 545 Kč. Autoři příspěvků si mohou 1 výtisk knihy koupit na Službách (Petrov 5, Brno) za cenu 445 Kč.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality