Biskupství brněnské

Pouť skautů brněnské diecéze

Ilustrace
22.4.2006
V pořadí již 16. pouť skautů brněnské diecéze se uskuteční 22. dubna ve Žďáru nad Sázavou.Žďár nad Sázavou: Po Rajhradě, Vranově u Brna a Předklášteří u Tišnova míří letošní - v pořadí již šestnácté - skautské putování do známého areálu Zelené hory ve Žďáru nad Sázavou. Stejně jako v předchozích letech je očekávána účast tří až čtyř set skautů, skautek, vlčat, světlušek a dalších poutníků z brněnské diecéze.

Pouť začne v sobotu 22.4. v 9.30 hodin v kostele Navštívení Panny Marie v Obyčtově, odkud se poutníci vydají na cca třináctikilometrovou pěší pouť ke kostelu sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou. Odtud se všichni ve společném průvodu přemístí do klášterního kostela Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše, kde bude v 15.30 hodin celebrovat bohoslužbu brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Během dne bude probíhat soutěžní program o putovní trofej.

Přihlášky s přibližnými počty účastníku je možné zasílat na adresu: P. Vladimír Záleský (e-mail: zalesky@biskupstvi.cz nebo SMS: 607 736 851).
Zájemci o skromné přespání v areálu žďárského kláštera ze soboty na neděli se mohou domluvit rovněž s P. Záleským, nedělní bohoslužba je ve zdejším kostele v 9.00 hodin.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality