Biskupství brněnské

Mezinárodní seminář s názvem Přínos žen pro podniky

Ilustrace
23.2.2006
23. února 2006 se v brněnském hotelu Continental uskuteční mezinárodní seminář s názvem Přínos žen pro podniky. Cílem semináře je ukázat současné možnosti i překážky při zaměstnávání žen jak ze strany zaměstnavatelů, tak i ze strany žen, které se vracejí z rodičovské dovolené do zaměstnání. V programu vystoupí mimo jiné i generální ředitelka GiTy paní Ing. Olga Girstlová a výkonná ředitelka pro lidské zdroje Českého Telecomu paní Rostya Gordon-Smith. Obě se zabývají již řadu let tématem žena – matka – profesionálka nejen v profesním, ale i v osobním životě.

Budou představeny dva kurzy pro ženy na rodičovské dovolené, které napomáhají udržení jejich zaměstnatelnosti a vedou i k jejich následnému úspěšnému zapojení na trhu práce. Jeden z představovaných kurzů je českou mutací rakouského kurzu, jehož spoluautorka, paní Mag. Irene Kernthaler-Moser vystoupí v programu s referátem. Vystoupení jejího rakouského kolegy dr. Alfreda Trenda se bude dotýkat stále více sílící snahy o zapojování otců do rodičovské dovolené. Budou prezentovány i aktivity na rozvoj lidských zdrojů, které podporují zvláště ženy po návratu z rodičovské dovolené, a to jak ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu, tak ze strany podnikatelské sféry.

Mezinárodní seminář pořádá Centrum pro rodinu a sociální péči Brno a Národní centrum pro rodinu ve spolupráci s Moravskou asociací podnikatelek a manažerek a Úřadem práce Brno-venkov.

Program semináře

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality