Biskupství brněnské

V Brně se setkají „kapři“

Ilustrace
28.1.2006
Setkání „kaprů“ neboli Kamarádů Proglasu pořádá Radio Proglas v sobotu 28. ledna od 9.00 hodin.Brno: V programu, který bude v aule Biskupského gymnázia na Barvičově ulici v Brně moderovat redaktorka Magda Hauserová, se postupně představí P. Martin Holík, ředitel Radia Proglas, (poděkování za spolupráci a informace o novinkách, zejména o TV Noe), Martin Šmídek (informace o hospodaření), Marie Blažková (o programu radia) a další. Chybět nebude ani malé divadelní představení, beseda s otázkami a odpověďmi či soutěž o ceny. Setkání ukončí bohoslužba ve 14:00 hodin v kostele sv. Augustina sv.Augustina v Masarykově čtvrti.

Kdo jsou „kapři?“

KaPr - to znamená Kamarád Proglasu . Jde o blízké spolupracovníky Radia Proglas, kteří roznášejí zásilky z rádia svým „rybičkám“.Rybníček si každý kapr vymezuje sám. Vybere si ulice, obce i konkrétní adresy, na které doručuje propagační a informační materiály Proglasu. Může také pomoci zájemcům ze svého rybníčka naladit vysílání Proglasu nebo doporučit vhodný typ radiopřijímače.

KaPr tedy znamená „velkou rybu“, a v radiu si jejich pomoci váží. A právě pro ně každoročně připravují společné "Výlovy rybníka", tedy vzájemná přátelská setkání všech Kaprů , při němž se mohou podívat do zákulisí studia, popovídat si s redaktory a vyměnit si zkušenosti z „kapří“ práce.

Spolupráce posluchačů-pomocníků se datuje již od roku 1998, v současnosti redakce eviduje kolem tisícovky „kaprů“.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality