Biskupství brněnské

Malé kolednice z Němčiček přijme biskup Cikrle

Ilustrace
19.1.2006
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle osobně poděkuje třem kolednicím z Němčiček na Břeclavsku za jejich záchranu lidského života.Brno: Malé kolednice Tříkrálové sbírky z Němčiček na Břeclavsku při svém koledování nalezly v jednom z domů starší paní v bezvědomí. Poskytly ihned první pomoc a přivolaly záchrannou službu. Ve čtvrtek 19. ledna v 10.00 hodin přijme Aničku Svobodovou a sestry Helenku a Michaelu Mácovou s vedoucí skupinky paní Marií Forejtíkovou brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Biskup si přeje všem osobně poděkovat za jejich potovou pomoc i svědectví.

Současně chce tímto aktem podpořit myšlenku Tříkrálové sbírky, kterou nelze pokládat pouze za finanční zdroj podpory činnosti Charity, ale také za aktivní šíření poselství dobra a za osobní přístup k pomoci a solidaritě.

Setkání, které se uskuteční v reprezentativních prostorách brněnského biskupství, bude přítomen rovněž ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman, jež je současně pověřený řízením národního Sdružení Česká katolická charita, a Josef Gajdoš, ředitel Oblastní charity Břeclav.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality