Biskupství brněnské

Tři králové navštíví také brněnské biskupství

Ilustrace
6.1.2006
V brněnské diecézi Tříkrálová sbírka úspěšně pokračuje. Dnes kolednická skupinka složená z představitelů vedení charity navštíví také biskupství na Petrově.Brno: Na území brněnské diecéze (Jihomoravský kraj a část Kraje Vysočina) se do Tříkrálové sbírky zapojilo asi 2670 tří až čtyřčlenných kolednických skupinek.

Dnes se k nim připojí nová skupinka, kterou tvoří představitelé vedení Charity. V rámci pravidelných tiskových konferencí pořádaných Magistrátem města Brna (9.00 hod) a Úřadem Jihomoravského kraje (10.30 hod.) navštíví primátora města Brna Richarda Svobodu a hejtmana Jihomoravského kraje Stanislava Juránka Poté budou jejich kroky vést také do Kanceláře veřejného ochránce práv a svou pouť zakončí návštěvou brněnského biskupa Vojtěcha Cirkleho a kanceláří na Biskupství brněnském.
„Návštěva těchto institucí je vyjádřením snahy o vytváření mostů mezi samosprávou a neziskovým sektorem“, říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Sbírka probíhá ve většině míst regionu bez větších komplikací. „Veřejnost přijímá naše tříkrálové dobrovolníky převážně velice kladně. Falešní koledníci nebo dokonce pokusy o odcizení pokladniček jsou skutečně velmi ojedinělé a snažíme se je bezodkladně řešit. Naše dobrovolníky také informujeme, jak se v případných nepříjemných situacích zachovat a jak jim především předcházet“, vysvětluje brněnská koordinátorka sbírky Michaela Cyprová.
„Prvořadá je bezpečnost koledníků. Všechny koledníky také pojišťujeme“, dodává v této souvislosti Oldřich Haičman.

Intenzivnější koledování proběhne však až v průběhu nastávajícího víkendu. „K rozpečeťování většiny kasiček přistoupíme proto až 9. ledna, kdy budou známy první předběžné výtěžky“, osvětluje například koordinátora sbírky v blanenském okrese Anna Baláková.
Z jednotlivých oblastních charit brněnské diecéze bylo pro tento ročník sbírky komisi předloženo prozatím sedm desítek návrhů využití získaných prostředků.

Další informace: Diana Tuyet-Lan Kosinová - tisková mluvčí Diecézní charity Brno
mobil.: 604 337 905, e-mail: diana.kosinova@caritas.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality