Biskupství brněnské

Tři králové navštíví v Brně biskupa, hejtmana, primátora a ombudsmana

Ilustrace
5.1.2006
Tři králové s charitními pokladničkami obcházejí od 2. ledna ulice i domácnosti jižní Moravy.Do sbírky se zapojí také představitelé vedení Diecézní charity Brno – ředitel Oldřich Haičman, Karel Kosina a Petr Konzal, kteří v tříkrálovém převlečení navštíví 5. ledna biskupa brněnské diecéze, primátora města Brna, hejtmana a další zástupce kraje, i veřejného ochránce práv.

Brno: „Radost a zvěst o narození Ježíše patří všem. Měla by spojovat lidi, vnášet mezi ně jednotu a mír. Také proto chceme tímto aktem posílit pilíře, které podepírají mosty mezi neziskovým sektorem a veřejnou správou,“ říká ředitel Diecézní charity Brno (DCHB) Oldřich Haičman o tříkrálové návštěvě na úřadech.

Kroky tří králů, v složení ředitel DCHB Oldřich Haičman, zástupce ředitele DCHB pro komunikaci Petr Konzal, ředitel Oblastní charity Brno Karel Kosina, povedou nejdříve na Biskupství brněnské, kde v 8.45 hodin navštíví brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho.

„Při naší sbírce není výtěžek tím prvořadým. Jde nám o obnovení tradice, dále pak o zprostředkování pomoci těm, kterým se nedostává, jakožto i snahu dotvářet pozitivní obraz církve. Naše páteční symbolická tříkrálová pouť začíná právě na biskupství, abychom tak mohli poselství dobra roznášet do jiných míst jakoby odtamtud,“ dodává Oldřich Haičman.

Dále Tři králové navštíví:
v 9.45 hodin primátora města Brna, Romana Onderku
v 10.30 hodin hejtmana Jihomoravského kraje Stanislava Juránka a další představitelé kraje na tiskové konferenci,
ve 14.00 hod. veřejného ochránce práv Otakara Motejla a jeho zástupkyni.

Ačkoliv byla sbírka zahájena již 2. ledna, největší účast koledníků na sbírce očekáváme o víkendu. Sbírka potrvá až do 14. 1. 2007.

Lze přispět také na konto č. 33001122/0800, nebo prostřednictvím DMS na č. 87777 sms ve tvaru „DMS KOLEDA“.

Seznam podpořených projektů z Tříkrálové sbírky v roce 2006 a záměry na využití prostředků z letošní sbírky naleznete na www.dchbrno.caritas.cz. Další informace: Petr Kubíček asistent pro Public relation Diecézní charity Brno, mobil: 731 134 910

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality