Biskupství brněnské

10. Slavkovské dny smíření

Ilustrace
30.9.2005 - 1.10.2005
Slavkovská iniciativa smíření pod záštitou ekumenické rady církví v ČR, České biskupské konference, ministra zahraničí Cyrila Svobody a hejtmana Jihomoravského kraje Stanislava Juránka se koná v pátek 30. září a 1. října 2005 ve Slavkově u Brna. Mediálním partnerem je Radio Proglas.
Odborný garant: Biskup Josef Hrdlička, člen Papežské komise pro kulturní dědictví církve.Každým rokem si město Slavkov u Brna připomíná bitvu u Slavkova – slavné Napoleonovo vítězství, které však stálo tisíce lidských životů. Krvavá válečná událost dala v době nedávné podnět pro vznik ekumenického hnutí, které naopak hledá cesty ke smíření mezi národy, církvemi i jednotlivci. Pod názvem Slavkovská iniciativa smíření ve Slavkově u Brna se konají od roku 1996 pravidelná setkání zástupců křesťanských církví, různých občanských sdružení, zástupců samosprávy a spolu s širokou veřejností hledají východisko z problémů, které je dosud rozdělovaly. Od svého vzniku se na této práci podílí také Vojenský a špitální řád svatého Lazara Jeruzalémského.

Ze Slavkovských dnů smíření, které se konají vždy v prvním týdnu října, se stala jedna z nejvýznamnějších ekumenických akcí, přesahující svým významem hranice republiky.

Tak, jak se „Dny smíření“ postupně rozšiřují, narůstá na významu stále větší zapojení široké veřejnosti. Snahou organizátorů je, aby to nebyli jen lidé z řad církví, ale i lidé, kteří chtějí přispět ke zmírnění napětí ve světě. Tématem 10. Slavkovských dnů smíření je „Hudba – nástroj smíření.“ Letošní ročník bude vrcholit 30. září – 1. října ve Slavkově u Brna. Hlavní setkání se bude konat v historických prostorách zámku . Tato akce je volně přístupná pro širokou veřejnost, zahrnuje bohatý hudební program, ekumenickou bohoslužbu a občerstvení.

Přijďte do areálu slavkovského zámku, který Vám v tyto dny poskytne spoustu hudebních zážitků s příjemným posezením v krásných zámeckých prostorách.

Podrobný program (formát RTF)
Pozvánka (formát JPG)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality