Biskupství brněnské

Den otevřených dveří v Radiu Proglas

Ilustrace
4.6.2005
Letos si Radio Proglas připomíná desáté výročí svého vysílání, a tak zve své posluchače častěji k nejrůznějším setkáním. V sobotu 4. června mohou zájemci od 9 do 15 hodin nahlédnout na Barvičově ulici v Brně do rozhlasového zákulisí při Dni otevřených dveří.Brno: V těchto dnech si připomínáme 10 let od svatořečení svaté Zdislavy a svatého Jana Sarkandera. Jejich portréty přinese Proglas v pondělí 30. května od 22. hodiny v rámci Dotýkání světla. Opakování ve čtvrtek 2. června po 16.hodině.
Poslední májovou "Noční linku" strávíte ve společnosti Heleny Bízové.
Tématem budou tradice, zvyky a obyčeje. Můžete uvažovat nad tím, jakou roli v životě člověka tradice hrají, zda jsou přínosem nebo omezením.
Telefonovat a "esemeskovat" můžete v pondělí 30. května hodinu před půlnocí.
Pořad z cyklu "Osobnost kraje" nabídne v úterý 31. května od desáté večerní rozhovor s Františkem Odehnalem, autorem knihy Poutní místa Moravy a Slezska. Reprízu zařazujeme v sobotu 4. června v 17 hodin.
V pátečním podvečerním hudebním pořadu "Jak se vám líbí" usedne ve studiu Jirka Šimon, kapelník křesťanské kapely VeKa. Od 19:15 představí novou desku této skupiny, nazvanou Bůh je síla má.
Magazín TWR "Na sobotní frekvenci Proglasu" otevře s blížícím se koncem školního roku problematiku, která se přesouvá z vojny především do školních tříd. O šikaně bude hovořit se svým hostem Rozita Mertová. Poslouchejte 4.
června po půl osmé ráno.
Novinky v produkci nakladatelství Academia přiblížíme v "Knihovničce Proglasu" v neděli 5. června od 13:20. Do vysílání připravuje Marie Blažková.
První červnový pořad "Křesťan a svět" nabídne v neděli pátého rozhovor s titulkem Loutky, které přinášejí evangelium. V 17 hodin se setkáte s Petrem Gruberem, výkonným ředitelem společnosti Nová naděje. Hovořit se bude mimo jiné i o křesťanské výchově dětí prostřednictvím loutkového divadla "Křesadlo".

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic;93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia mužete najít také v nabídce kabelových spolecností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radio Proglas.

Radio Proglas je jediná křesťanská rozhlasová stanice v ČR. Hlavní redakce sídlí v Brně na Barvičově ulici č. 85 a ředitelem (stejně jako před lety iniciátorem vzniku) je P. Ing. Martina Holík (*1960).

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality