Biskupství brněnské

Mozaikový cyklus k poctě svaté Zdislavy

Ilustrace
30.5.2005
Při příležitosti 10. výročí svatořečení sv. Zdislavy bude při bohoslužbě v pondělí 30. května v 17.00 hodin požehnán ve žďárském kostele mozaikový cyklus k poctě naší svaté patronky rodin.Ždár nad Sázavou: Soubor pěti mozaikových obrazů k poctě svaté Zdislavy, patronky rodin a chudých, její matky Sibyly, a k připomínce zakladatelských rodů žďárského cisterciáckého kláštera vytvořil Jaroslav Šerých na námět Kroniky kláštera žďárského z konce 13. století. Mozaikový cyklus bude požehnán při příležitosti 10. výročí svatořečení paní Zdislavy papežem Janem Pavlem II. při bohoslužbě v konventním kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše v pondělí 30. května v 17.00 hodin.

Program slavnosti 30. května:

  • 16.00 otevření kostela k prohlídce mozaikového cyklu
  • 17.00 mše – hlavním celebrantem bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle, promluvu pronese královéhradecký biskup Dominik Duka. Chorálními zpěvy doprovodí liturgii Svatomichalská gregoriánská schola z Brna.
  • 18.00 slovo autora, akademického malíře Jaroslava Šerých, a podpis darovací smlouvy, jíž bude mozaikový cyklus předán kostelu.

Slavnost bude ukončena prohlídkou mozaiky a kostela a přítomní budou mít možnost zakoupit si latinsko-české ilustrované vydání Kroniky kláštera žďárského.
Další informace: R.D. Vladimír Záleský, tel.: 566 625 190.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality