Biskupství brněnské

Pouť do Císařské jeskyně

Ilustrace
21.5.2005
Farnosti Ostrov u Macochy a Jedovnice si Vás dovolují pozvat na V. pouť do Císařské jeskyně zvané „Moravské Lurdy“ která se koná v sobotu 21. května 2005.Pro rodiče a děti
bude sloužit P. Pavel Klouček, farář z Rájce-Jestřebí, dětskou mši svatou ve 14:30 hod. Nutno přijít o cca 15 min. dříve přímo k jeskyni. Tuto dobu trvá samotný vstup do jeskyně. Touto dětskou mší svatou vyvrcholí děkanátní setkání ministrantů, které bude probíhat od 9:30 hod. v okolí jeskyně.

Pro dospělé
bude sloužena mše svatá, která začíná v 17:00 hod. průvodem od rybníka v Ostrově. Tento průvod a mši svatou doprovází dechová hudba Bivojanka z Jedovnic.

Využijme této jedinečné příležitosti, kdy je mše sloužena v podzemním království krápníků – tedy v těsném spojení se Stvořitelem tohoto světa. Zúčastnit se mohou všichni – i starší, kteří zvládnou 30 schodů. V jeskyni není možno zajistit sezení.

Po skončení bude venku připravena možnost zakoupení malého občerstvení. Vzhledem k tomu, že u Císařské jeskyně není možnost parkování je nutno auta zaparkovat v obci a k jeskyni dojít pěšky průvodem /cca 2 km/.

Vezměte si prosím s sebou baterku pro případ výpadku el. proudu. Vezměte si i vlastní kancionály. Vhodné je teplé oblečení - v jeskyni je chladno i za pěkného počasí. Autobus z farnosti Jedovnice nepojede, protože v minulých letech o něho nebyl zájem.

Případné hromadné zájezdy prosím nahlaste na tel.: 516 442 221, 732 255 635.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality