Biskupství brněnské

Benefiční koncert na pomoc obětem přírodní katastrofy v jihovýchodní Asii

Ilustrace
5.1.2005
Tři minuty ticha, které by na základě výzvy z Amsterodamu, měli držet obyvatelé 25 zemí Evropské unie za oběti asijské katastrofy 5. ledna v poledne, nahradí ve vysílání Radia Proglas betlémské zvony. Po jejich doznění bude následovat modlitba Anděl Páně, za všechny oběti a jejich rodiny, za všechny trpící a zkoušené, za všechny postižené nedávným neštěstím.Brněnský biskup Vojtěch Cikrle sloužil bezprostředně po zprávách o tragických událostech v Asii bohoslužbu za všechny mrtvé, postižené a strádající a k modlitbám vyzval také kněze brněnské diecéze. Mnozí z nich již předtím spontánně pořádali modlitební aktivity a vzpomněli na trpící ve svých modlitbách i při bohoslužbách.

V brněnské diecézi už několik dní po tragické zprávě, která obletěla svět, začaly vznikat spontánní finanční sbírky v kostelích, jejichž výtěžek byl nebo bude předán na konto charity.

Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská ve spolupráci s Biskupstvím brněnským a Římskokatolickým farním úřadem při katedrále sv. Petra a Pavla v Brně, pořádá 9. ledna 2005 v 17.00 hodin Benefiční koncert na pomoc obětem přírodní katastrofy v jihovýchodní Asii.

Záštitu nad koncertem převzal brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle

Při koncertu vystoupí: Naďa Bláhová soprán, Richard Samek tenor, Šárka Brychová alt, Soňa Dohnalová mezosoprán, Miroslav Holub trubka, Misionářky rodiny Donum Dei, Komorní orchestr katedrály sv. Petra a Pavla v Brně, Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská, slovem provází Jaroslav Brych. Řídí Petr Kolař.

Umělci vystupují bez nároku na honorář, dobrovolné vstupné bude předáno na konto charity.
Na programu jsou kompozice českých a světových autorů a Valašská jitřní mše Jaroslava Křičky

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality