Biskupství brněnské

Nová verze aplikace Liturgický kalendář

Ilustrace
13.12.2004
Server Katolik.cz zveřejňuje 13.12.2004 novou verzi aplikace Liturgický kalendář (off-line verze), která je k dispozici zdarma ke stažení na adrese http://download.katolik.cz/kalendar/.Brno: Server Katolik.cz zveřejňuje 13.12.2004 novou verzi aplikace Liturgický kalendář. Jedná se o program na prohlížení liturgického roku. Pro každý den v roce je možné si zobrazit citace denní liturgie, jméno z občanského kalendáře, jméno světce z liturgického kalendáře, liturgickou barvu a u nedělí, slavností a jiných významných dní liturgického roku rovněž liturgické texty. Je možno vyhledat konkrétní den v kalendáři pomocí hledání podle jmen či světců nebo přejít přímo na námi předdefinované dny.

Nová verze (2.0) obsahuje navíc následující funkce:

  1. Na každý den je nyní doplněn kompletní seznam všech světců (aktuální ke konci roku 2003), kteří se tento den slaví.
  2. "Liturgická kalkulačka" - pro Vámi zadaný rok (1900-2100) se dopočítá datum některých významných svátků z liturgického roku (jako např. datum Velikonoc, Popeleční středy, 1 neděle postní a advetní, apod.

Program je zdarma ke stažení na adrese: http://download.katolik.cz/kalendar/. Na této adrese je též možné si průběžně stahovat aktualizace na další roky.

Kontakt: Mgr. Petr Handlar, handlar@katolik.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality