Biskupství brněnské

Zahradní slavnost v Milonicích

Ilustrace
27.8.2004 - 29.8.2004
V pořadí 8. zahradní slavnost proběhla o víkendu 27. - 29. srpna na farní zahradě v Milonicích.Milonice: Tradice zahradních slavnostní vznikla v Milonicích před osmi lety z popudu místních farníků. Tehdejší duchovní správce Petr Nešpor jejich aktivity podpořil a od té doby nabízí každoročně místní farní zahrada prostor pro přátelská setkání věřících i nevěřících v rámci bohatého programu.

V pátek 27. srpna od 15.00 hodin proběhnul letos Dětský den, který nabidnul hru pro odvážné Kořist Pána lesa, veselé a netradiční hry pro nejmenší Skotačení v trávě, výtvarnou dílnu Zvířátka v pohybu a cvičení aerobiku Tanec slunce. V 18.00 hodin slavil ve farním kostele sv. Petra a Pavla slavkovský děkan Milan Vavro mši, po ní následovala v 19.00 hodin beseda s vedoucím brněnského Centra pro rodinu a sociální péči Vítem Janků na téma Rodina – nutnost nebo přežitek. Program skončil táborákem a ohňostrojem.

Na sobotu 28. srpna bylo připraveno Sportovní odpoledne. Na malém hřišti v Milonicích bylo zahájeno ve 14.00 hodin akcí Iron Milonice Man, závodem na kolech terénem i silnicí s řadou doprovodných soutěží pro družstva i jednotlivce. Ve 20.00 hodin se na farní zahradě v Milonicích uskutečnil koncert české folkové legendy Spirituál kvintetu. Po skončení koncertu následovala v kostele ještě večerní bohoslužba s hlavním celebrantem Janem Klímou.

Osmá zahradní slavnosti skončila v neděli 29. srpna, kdy program zahájila na farní zahradě slavnostní mše, kterou sloužil Vladimír Záleský ve 14.00 hodin. Ten později pohovořil o svých zážitcích z půlročního pobytu v misijní škole v Indii. Divadelní společnost Tři z jedné navázalo představením Zvířátka a loupežníci a v 18.00 byli všichni zváni opět do místního chrámu k modlitbám se zpěvy z Taizé.

Kontakt na pořadatele: P. Miroslav Slavíček, tel. 517 367 586, e-mail: rkf.milonice@biskupstvi.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality