Biskupství brněnské

Výstava fotografií Jindřicha Štreita v Třebíči

Ilustrace
1.6.2004
Vernisáž výstavy fotografií Jindřicha Štreita dokumentujících život v Čečensku a Ingušsku se uskutečnila v úterý 1.června v 16.00 hodin v Zadní synagoze v Třebíči.Třebíč: Vernisáž výstavy renomovaného českého fotografa Jindřicha Štreita zahájili A.Adámek a Petr Jašek a představili se při ní také klienti Oblastní charity Třebíč. Po vernisážínásledovala beseda s autorem, po níž Jindřich Štreit navštívil tři ze 14 středisek Oblastní charity Třebíč – Romské centrum (věnuje se práci s romským etnikem), Klub Zámek (programy pro mládež) a Paprsek naděje (pomáhá psychicky nemocným lidem).

Renomovaný český fotograf Jindřich Štreit se dlouhodobě věnuje sociálnímu dokumentu, nyní vyučuje dokumentární fotografii na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě a na FAMU v Praze. Připravil více než 500 autorských výstav a jeho snímky vlastní prestižní veřejné sbírky doma i v zahraničí. Od počátku 90.let vydal devatenáct fotografických publikací, které dokumentují jeho projekty realizované ve Francii, Anglii, Rakousku, Německu, Maďarsku, Rusku, Japonsku, Číně, ale také České republice.

Jindřich Štreit spolupracuje se Sdružením Česká katolická charita, která je největší neziskovou organizací poskytující sociální pomoc lidem v nouzi zejména v České republice, ale také v zahraničí. Na její pozvání odjel v létě 2003 na severní Kavkaz, do Ingušska a Čečenska, kde dokumentoval nejen práci Charity v 11 dětských centrech, ale také místní život a tradice. Snímky z této cesty jsou obsahem výstavy v Třebíči, ale také dvacáté fotografické publikace s názvem Tak blízko, tak daleko, která byla letos na pražském veletrhu Svět knihy oceněna jako nejlepší fotografická kniha roku .

Výstava se uskuteční v rámci hudebního festivalu Zámostí 2004 ve spolupráci s Oblastní charitou Třebíč a KVIZ Třebíč a potrvá do 20.6. 2004. Dále bude putovat po větších městech České republiky. Během roku se plánují také výstavy v zahraničí.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality