Biskupství brněnské

V Brně byl slavnostně ukončen kurz Katecheta

Ilustrace
29.5.2004
Bohoslužbou, kteroucelebroval generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek, byl v sobotu 29. května v 9 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně slavnostně ukončen kurz Katecheta.Brno: Jednoletý katechetický kurz v Brně, jímž od roku 1990 do roku 2002 prošlo téměř 3 tisíce zájemců, se od školního roku 2002/2003 přeměnil na kurzy dva: teologický kurz a kurz "Katecheta". Kurz teologický během jednoho školního roku nabídl účastníkům získání základních teologických znalostí. Ve druhém roce na něj navázal kurz "Katecheta" určený pro ty, kteří by měli v budoucnu pomáhat kněžím ve farní katechezi i v jiných formách pastorace. Je zaměřen na praktické obory jako pedagogika, psychologie, katechetika, didaktika, katechetické metody a nechybí ani předmět duchovní život.

Během sobotního slavnostního ukončení kurzu převzalo 77 žen a mužů osvědčení o absolvování kurzu a spolu se svými rodinami, které je tentokrát doprovázely. Účastníci poté pobesedovali na rozloučenou při občerstvení na brněnském biskupství (Petrov 2).

Katechetické centrum v Brně nezapomíná na katechety ani po absolvování kurzu a připravuje pro ně následná formační setkávání.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality