Biskupství brněnské

Tisková konference s novým litoměřickým biskupem Pavlem Posádem

Ilustrace
6.1.2004
První setkání nově jmenovaného litoměřického biskupa se zástupci médií proběhlo v prostorách brněnského biskupství Petrov 2 v úterý 6. ledna 2004 v 10.00 hodin.Brno: Za přítomnosti brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho proběhlo na brněnském biskupství setkání nově jmenovaného litoměřického biskupa Pavla Posáda se zástupci sdělovacích prostředků. Pavel Posád (*1953) je již pátým biskupem, který pochází z brněnské diecéze (stejně jako dosavadní litoměřický biskup Josef Koukl či plzeňský biskup František Radkovský a oba současní biskupové brněnští).

Posáda jmenoval 19. litoměřickým sídelním biskupem právě na Štědrý den 24. prosince Svatý otec Jan Pavel II. Jako biskupské heslo si nový ordinář vybral citát z Lukášova evangelia „Zajeď na hlubinu“ (Lk 5,4).

Pavel Posád byl 26.6.1977 v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně vysvěcen biskupem Josefem Vranou na kněze pro brněnskou diecézi. Jako duchovní pak působil v řadě farností, mezi nimi také v Brně-Židenicích a v Brně u sv. Tomáše. V roce 1993 byl jmenován spirituálem olomouckého Arcibiskupského kněžského semináře, kde působí dosud.

Kromě výchovy bohoslovců se věnuje trvalé formaci kněží a stálých jáhnů brněnské diecéze. Je členem komise České biskupské konference pro kněžstvo.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality