Biskupství brněnské

Offline Liturgický kalendář na Katolik.cz

Ilustrace
15.12.2003
Jako dárek pod stromeček zveřejňuje server Katolik.cz od15. prosince novou aplikaci Liturgického kalendáře pro ty, kteří nemají možnost připojení na internet (jde o off-line verzi). Je možné ji najít na adrese:http://download.katolik.cz/kalendar.Brno: Od pondělí 15. prosince zveřejňuje jeden z nejnavštěvovanějších serverů, Katolik.cz, novou aplikaci - Liturgický kalendář pro ty, kteří nemají možnost připojit se na internet. Liturgický kalendář si mohou zájemci zdarma stáhnout na disketu a nainstalovat ho doma, v kanceláři či jinde, kde nemají připojení na internetovou síť.

Program nabízí možnost zobrazení celého liturgického roku s citacemi denní liturgie, jménem z občanského kalendáře, jménem světce z liturgického kalendáře a s liturgickou barvou. U nedělí, slavností a jiných významných dní liturgického roku program nabízí rovněž liturgické texty. Podle potřeby se dá vyhledat konkrétní den v kalendáři pomocí zadaného jména či světce nebo přejít přímo na programem definované dny.

Program je ke stažení na adrese: http://download.katolik.cz/kalendar, kde je též možné si průběžně stahovat aktualizace na další roky.

Internetové stránky Katolik.cz, které letos slaví pátý rok své existence, mají průměrnou návštěvnost 800 – 900 čtenářů denně.

Katolik.cz nabízí pět základních celků:

  • "Katolík" obsahuje informace o katolické církvi, životě mládeže, svědectví o Bohu, úvahy, rozhovory, soutěž, otázky a odpovědi atp.
  • "Otázky a odpovědi" se staly jednou z nejvyužívanějších služeb, a také impulzem ke vzniku dvou knih: "Když nevíš, tak se zeptej" (2002) a „Už víš?“(2003), které obsahují několik set otázek a odpovědí z oblasti biblistiky, věrouky, partnerských vztahů.
  • "Seznamka" umožňuje vložení anonymního či veřejného inzerátu i s fotografií.
  • "Inzerce" je burzou knih, skript a náboženských předmětů.
  • "Gynekologická poradna" pomáhá najít odpovědi na intimní problémy v konzultacích s MUDr. Ludmilou Lázničkovou.
  • "Pohlednice" – nabízí obrázek s křesťanskou tématikou k zaslání.

Další dotazy rád zodpoví: Mgr. Petr Handlar, handlar@katolik.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality