Biskupství brněnské

9. konference o mládeži na Vranově u Brna

Ilustrace
28.11.2003 - 29.11.2003
Pravidelné setkání těch, kdo se různým způsobem podílejí na pastoraci mládeže v katolické církvi, se konalo ve dnech 28. a 29. listopadu na Vranově u Brna.Vranov u Brna: Již tradiční konference o mládeži nabídla společné setkání a zamyšlení nad aktuálními otázkami všem, kdo se v katolické církvi angažují ve prospěch mladých lidí. Kromě tohoto cíle slouží i k hledání společných cest a způsobů práce s mládeží při zachování vlastních charismat a metodik.

Konferenci připravuje Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK) a jsou na ni zváni zástupci diecézních center pro mládež, diecézních center života mládeže, řeholí, komunit, hnutí a některých občanských sdružení, která pracují s mládeží v křesťanském duchu.

Letošní konference se konala na Vranově u Brna od 28. do 29. listopadu. Základní téma znělo: "Křesťanské svědectví ve sjednocující se Evropě". Hlavním přednášejícím byl host z Rakouska - laik Otto Neubauer se svou manželkou, který vede ve Vídni evangelizační školu založenou Komunitou Emmanuel. Byl hlavním koordinátorem Vídeňské městské misie, která se konala v květnu tohoto roku. Právě průběh a výsledky městské misie budou obsahem jeho přednášky. Účastníci konference také diskutovali o svých ekumenických aktivitách.

Po celou dobu byl setkání přítomen delegát ČBK pro mládež, jímž je v současnosti českobudějovický biskup Jiří Paďour. Mezi účastníky zavítal i místní (brněnský) biskup Vojtěch Cikrle.

Závěry konference budou zájemcům k dispozici na internetové adrese http://www.signaly.cz. Bližší informace: Tomáš Zdechovský, tiskový mluvčí konference; zdechovsky@christnet.cz; mobil: 608 342 383.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality