Biskupství brněnské

Nové programové schema Radia Proglas

Ilustrace
24.11.2003
Od pondělí 24. listopadu vysílá Radio Proglas podle nového programového schématu.Brno: Jediná křesťanská rozhlasová stanice v České republice upravila svůj program s přihlédnutím k dennímu rytmu všech věkových kategorií, které ji poslouchají.

Hlavní večerní vysílací čas věnuje Proglas vzdělávání a modlitbě. Krátce před začátkem adventní doby naladí posluchači od pondělí do pátku ve 20:00 cyklus Bible v liturgii. Po chvíli s duchovní hudbou budou mít možnost ve 20:45 (tak jako dosud) poslechnout si záznam relace Radia Vatikán. Už v 21:05 začne modlitba večerních chval. Četbu na pokračování zařazuje Proglas od 24. 11. v 21:30.

Změny se dotknou i odpoledního vysílání. Od 16:00 uvádí Proglas tyto pořady: týdeník pro mladé lidi o mladých lidech Do života (pondělí), Barvínek pro děti (úterý), Rozhlasové městečko pro soutěživé (středa), relace křesťanských církví a pořady s duchovní tématikou (čtvrtek), program s rozhovory Všimli jsme si (pátek).

V odpoledním čase „za pět minut pět“ – v 16:55 – se ve všední části týdne dostane na příznivce rozmanitých hudebních žánrů: své místo zde najde Hitparáda Kolem se toč (pondělí); profilový pořad Slyšte, lidé! (úterý); Folklorní okénko (středa); dechovková rubrika Hrajte, kapely! (čtvrtek); týdeník zaměřený na dění ve vážné hudbě Oktáva (pátek).

Rubrika Jak se vám líbí (rozhovory s interprety, vydavateli, organizátory festivalů apod.) se posouvá na 19:15. Každý týden v pondělí bude Proglas zařazovat Jak se vám líbí speciál – anonce na pořady vysílané v následujících dnech a další hudební aktuality. Hudební rozhovory v délce 45 min (včetně oblíbených koncertů ze studia) si lze naladit v úterý, středu, čtvrtek a pátek. Předpremiéry nebo reprízy vybraných pořadů se nadále budou vysílat v sobotu v 15:00.

Z dalších změn: Dopolední vysílání obohatí v úterý nový magazín Kafemlýnek s radami, pozvánkami a povzbuzujícím slovem pro maminky, které jsou doma s malými dětmi. Jeho součástí zůstane příspěvek TWR Zadáno pro dámy, začátek v 9:15. V sobotu v 18:00 přinese Proglas nově Komentář týdne. Pořady z regionálních studií věnující se osobnostem, aktivitám a příběhům z nejrůznějších míst v naší zemi zazní v premiéře od úterý do čtvrtka ve 22:00.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality