Biskupství brněnské

Miroslav Krejčíř oceněn medailí sv. Jana Sarkandra

Ilustrace
24.4.2003
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle ve čtvrtek 24. dubna při slavnostním setkání na Biskupství brněnském odměnil dlouholetou obětavou práci Miroslava Krejčíře medailí sv. Jana Sarkandra.Brno: Za obětavou dlouholetou službu v církvi a příkladný křesťanský život aktivního laika odměnil brněnský biskup Vojtěch Cikrle Miroslava Krejčíře medailí sv. Jana Sarkandra.

RNDr. RTDr. Ing. Miroslav Krejčíř se narodil 31.5.1927 v Kroměříži. V letech 1968-1971 patřil k zakládajícím členům hnutí Dílo koncilní obnovy, při brněnském ordinariátu založil studijní skupinu laiků, kde měl jako sekretář skupiny mj. na starosti redakční, jazykovou a grafickou přípravu dokumentů II. vatikánského koncilu i dalších publikací. Rok 1971 přinesl násilné ukončení činnosti studijní skupiny, a tak v letech 1972-1989 Miroslav Krejčíř v omezeném rozsahu organizoval rodinná setkání a překládal náboženskou literaturu.

Po pádu totalitního režimu působil jako redaktor Katolického týdeníku (1990-1997), byl členem rady Karmelitánského nakladatelství (1996-1998), ap. Od roku 1991 je sekretářem Komise pro laiky České biskupské konference, od roku 1992 členem Evropského fóra laiků a od roku 1997 vedoucím Střediska aktivit laiků v brněnské diecézi. Při Biskupství brněnském založil Kabinet seniorů a ve výčtu jeho bohatých laických aktivit nechybí kromě řady dalších funkcí také publikační činnost, organizování a vedení odborných (často mezinárodních) seminářů i pořádání kulturních akcí.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality