Biskupství brněnské

Tříkrálovým koledníkům požehnal v Brně biskup Cikrle

Ilustrace
29.12.2002
Při bohoslužbě v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla v neděli 29. prosince v 10.30 hodin požehnal biskup Vojtěch Cikrle Tříkrálovým koledníkům.Brno: Tříkrálová sbírka, kterou v České republice pořádá již po třetí Sdružení Česká katolická charita, byla v brněnské diecézi zahájena pontifikální bohoslužbou celebrovanou brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem v neděli 29. prosince. Samotná sbírka proběhne ve dnech 3. - 8. ledna 2003, kdy budou moci lidé přispět přímo v ulicích měst a obcí nebo při obcházení koledníků po domech. Motto Tříkrálové sbírky pro rok 2003 je "Pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a podpora charitního díla".

Na jižní Moravě charitativní sbírku organizuje Diecézní charita Brno (DCH). Z jednotlivých oblastních charit (OCH) brněnské diecéze bylo komisi předloženo prozatím 43 návrhů k využití získaných prostředků. Mezi záměry patří například rekonstrukce pokojů a provozní náklady Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa Rajhrad, dokončení rekonstrukce objektu Poradny pro děti a mládež, Klubu pro duševně nemocné a Dobrovolnického centra OCH Žďár n.S., příspěvek na trenažér paží s motorem pro imobilní pacienty Domácí péče OCH Znojmo, rozšíření kapacity a rekonstrukce Stacionáře pro mentálně postižené OCH Třebíč, dostavba a podpora činnosti romských asistentů Romského centra OCH Jihlava, nákup automobilu pro Domov pokojného staří a pečovatelskou službu OCH Hodonín v Bučovicích, rekonstrukce budovy Azylového domu pro matky s dětmi v nouzi OCH Břeclav, příspěvek na dostavbu Chráněné bydlení sv. Michaela Gorkého OCH Brno ap.

Kromě přímého finančního daru koledníkům lze přispět také prostřednictvím složenek nebo převodem na účet č. 369-369369369/0800, variabilní symbol 777, u České spořitelny, a.s. Praha. Ze získaných prostředků v loňské sbírce bylo v brněnské diecézi podpořeno šest desítek projektů sociální a zdravotnické péče.

Více informací o Tříkrálové sbírce si můžete přečíst na stránkách Diecézní charity Brno (http://www.dchbrno.caritas.cz)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality