Biskupství brněnské

V Brně skončil dvanáctý ročník katechetického kurzu

Ilustrace
15.6.2002
Slavnostní ukončení katechetického kurzu v Brně proběhlo v sobotu 15. června v budově Biskupského gymnázia na Barvičově ulici.Více než sto dvacet účastníků letošního katechetického kurzu v Brně se naposledy sešlo v aule Biskupského gymnázia, aby přijalo absolventské osvědčení, které spolu s kanonickou misí může opravňovat k výuce náboženství.

Děkovnou bohoslužbu v 11.00 hodin při této příležitosti celebroval Petr Nešpor, referent pro pastoraci v brněnské diecézi, a Miroslav Šudoma, který stál v čele brněnského katechetického střediska v letech 1997-2002.

Katechetické kurzy pořádané brněnským biskupstvím již od roku 1990 dosud absolvovalo 2686 osob. V diecézi nyní aktivně působí 550 katechetů-laiků.

Pro nový školní rok připravuje katechetické centrum pod vedením Marie Špačkové novou koncepci teologicko-katechetického vzdělávání, která bude více odpovídat aktuálním požadavkům pastorace i potřebné orientaci křesťana v dnešní době. Více informací si můžete přečíst na stránkách Katechetického centra Biskupství brněnského.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality