Biskupství brněnské

Autogramiáda knihy Když nevíš, tak se zeptej

Ilustrace
4.5.2002
Autogramiádu knihy Když nevíš, tak se zeptej pořádalo knihkupectví Cesta ve své prodejně na Rašínově ulici v Brně v sobotu 4. května v 11.00 hodin.O vzniku internetových stránek www.katolik.cz a o nové knize promluvil autor P. Mgr. Petr Šikula a správce internetových stránek katolik.cz Mgr. Petr Handlar.

Projekt Katolik.cz byl založen v Brně koncem roku 1998 jako soukromá internetová stránka Petra Handlara a Vlastimila Protivínského, kteří navázali úzkou spolupráci s Biskupstvím brněnským a jeho Diecézním centrem pro mládež. Zpočátku se jednalo o informace zaměřené na život mladých doplněné o pravidelnou soutež, svědectví lidí o Bohu a o některé informace o katolické církvi. Časem se stránky rozrůstaly, doplňovaly, aktualizovaly a vznikaly nové rubriky. Snaha hlásat evangelium pomocí Internetu rychle našla odezvu ve stále rostoucí návštěvnosti brněnských stránek.

Nyní tvoří internetové stránky Katolik.cz pět základních celků.
Prvním z nich je Katolík, který nabízí informace o katolické církvi, o životě mládeže a akcích v celé České republice, svědectví o Bohu, úvahy, rozhovory, soutěž, otázky a odpovědi - kontakt na kněze, knihovničku a další.
Vyhledávanou je přehledně členěná Seznamka s možností vložit anonymní či veřejný inzerát i s fotografií.
Burzu knih, skript a náboženských předmětů lze navštívit v Inzerci. Na intimní problémy pomůže najít odpověď MUDr. Ludmila Lázničková v Gynekologické poradně a obrázek s křesťanskou tématikou k zaslání nabízí Pohlednice.

Po navázání spolupráce s Petrem Šikulou v roce 2000 se rubrika „Otázky a odpovědi“ stala jednou z nejvyužívanějších služeb, a také impulzem ke vzniku knihy Když nevíš, tak se zeptej, která obsahuje 200 otázek a odpovědi z biblistiky, věrouky, partnerských vztahů apod.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality