Biskupství brněnské

Biblický impulz 2011

Ilustrace
logo Biblický impulz je ekumenický projekt, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, na fakultách, na kolejích, v menze, aniž by o své víře věděli. Zároveň je jeho cílem prohloubit jejich vztah k Bibli. Tento projekt bude probíhat na podzim 2011 (říjen, listopad) a je pokračováním loňského prvního pilotního ročníku, díky němuž vzniklo několik nových společenství a poznalo se přes 400 studentů.

Biblický impulz tak tvoří vlnu malých akcí pořádaných samotnými studenty. Ty proběhnout na školách, fakultách a kolejích po celé republice a jejich realizace je na samotných vysokoškolácích. S pomocí webu biblickyimpulz.cz ji může snadno zorganizovat kdokoliv. K dispozici mu jsou jak tipy na program a náplň setkání, tak i osoby, na které se může obrátit v případě nějakých nejasností nebo obtíží. Akce mohou být různého druhu, od promítání filmů, přes rozjímání až po setkání u dobrého jídla. Společnými jmenovateli všech však jsou vzájemné seznámení, poznávání Bible a modlitba.

Akce proběhnout napříč mnoha studentskými a mládežnickými organizacemi po celé České republice a měly by napomoci také ekumenickému sblížení věřících.

Obzvlášť v tomto roce nese Biblický impulz 2011 důraz na osobní setkání „face to face“ jako podporu skutečných životů a vztahů v dnešní době virtuální reality a života tráveného online. Protože jak již řekl filozof Heidegger: "Moderní doba překonala každou vzdálenost, ale nevytvořila blízkost." A právě Biblický impulz se snaží podpořit mladé lidi na cestě k vzájemné blízkosti.

Jsi student, chceš se zapojit a pomoci rozsvítit prostor tvé školy, aby se věřící studenti mezi sebou mohli poznat - podívej se na www.biblickyimpulz.cz nebo piš na info@biblickyimpulz.cz.

Informační leták
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality