Biskupství brněnské

Vysokoškoláci píšou papeži Benediktu XVI.

Ilustrace
Také Vysokoškolské katolické hnutí Brno a Vysokoškolské katolické hnutí ČR se připravují na návštěvu papeže Benedikta XVI. v Česku. Studenti se zapojují do dobrovolné pomoci při organizaci jednotlivých bodů jejího programu, připojili se také k modlitbě novény, která je vyvrcholením duchovní přípravy na příjezd Svatého otce. Zástupci celorepublikového sdružení VKH ČR zaslali Svatému otci dopis, v němž vyjádřili radost z jeho blížícího se příjezdu. Dopis vysokoškolských studentů papeži Benediktu XVI.
„S velkou radostí v srdci jsme přijali zprávu o Vaší návštěvě České republiky. Jménem vysokoškolských studentů Vás chceme co nejsrdečněji přivítat a vyjádřit Vám svou hlubokou vděčnost za to, že nás přijedete povzbudit a posilnit naši víru v Krista, který nás provází celým životem a zvláštním způsobem také obdobím našeho studia,“ napsali studenti českých a moravských vysokých škol sdružení ve VKH ČR. V dopise dále představili papeži historii vzniku sdružení i jeho současnou činnost, zmiňují se o pastoraci vysokoškoláků v tuzemsku a připomněli přijetí, kterého se jim dostalo letos v červenci v Říme, kam Benedikt XVI. pozval účastníky prvního Evropského setkání univerzitních studentů. „Velmi nás oslovilo nejen Vaše velmi srdečné přijetí, plné důvěry a upřímného zájmu, ale také bohatství Vašeho poselství. Jsme si vědomi své odpovědnosti za budoucí vývoj Evropy, jež je neoddělitelně spjata s intelektuálními schopnostmi, které nám Pán svěřil. Chceme na svých univerzitách vydávat svědectví o živém Kristu a příkladem svého života k Němu přivádět další mladé lidi,“ píší studenti papeži.

Celý text dopisu.

Vysokoškolské katolické hnutí Brno sdružuje přibližně 400 brněnských vysokoškoláků, cílem sdružení je vytvářet zázemí pro své členy, kteří si mohou vzájemně pomáhat ve svém osobnostním, sociálním i profesním růstu. Více na www.vkhcr.org/brno. Podobná sdružení fungují také v ostatních univerzitních městech, například Praze, Olomouci, Ostravě či ve Zlíně. Jejich vzájemnou komunikaci zprostředkovává Vysokoškolské katolické hnutí ČR.

Kontakt:
Mgr. Lenka Kolaříková, tisková mluvčí
tel.: 607 153 580
email: studentske@centrum.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality