Biskupství brněnské

Živá teologie - Spirituální dimenze člověka

Ilustrace
Masarykova univerzita, Biskupství brněnské a Občanské sdružení Hippokrates se již čtvrtým rokem podílejí na pořádání kursu Živá teologie – Spirituální dimenze člověka, který probíhá v rámci Univerzity třetího věku na MU v Brně. Brno: Univerzita třetího věku kursem Živá teologie – Spirituální dimenze člověka nabízí tříleté vzdělávání umožňující hlubší poznání pravd z oblasti teologie a náboženství. Je určeno zejména pro osoby důchodového věku, kteří mají alespoň středoškolské vzdělání, obě podmínky však mohou být vážným zájemcům prominuty. Přednášky se konají jednou za dva týdny vždy v pátek odpoledne v centru Brna. Výuka je bezplatná, Masarykově univerzitě je však třeba uhradit zápisné ve výši 600 Kč.

V kurzu přednášejí především vysokoškolští učitelé Masarykovy univerzity Brno a Cyrilometodějské teologické fakulty UP v Olomouci. Mezi přednášejí ovšem patří také např. brněnský biskup Vojtěch Cikrle, fyzik a astronom Jiří Grygar, ředitel Radia Proglas Martin Holík a další.

Kurz bude zahájen v září 2009, vzhledem k omezenému počtu míst je však třeba přihlásit se k účasti co nejdříve: nejlépe emailem na adrese bioetika@bioetika.cz, případně dopisem zaslaným na adresu Občanské sdružení Hippokrates, Míčkova 59, 614 00 Brno. Program kurzu a další informace jsou k dispozici na www.bioetika.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality