Biskupství brněnské

Novinky v katalogu knihovny brněnského biskupství

Ilustrace
Vedoucí knihovny Biskupství brněnského, PhDr. František Zajíček, informuje o novinkách v katalogu naší knihovny: "Jestliže na stránce Brněnského biskupství kliknete na WWW stránky Knihovny Biskupství brněnského – http://knihovna.biskupstvi.cz, pod odkazem "Katalog on-line" naleznete novou verzi knihovního katalogu. Postup při přímém vyhledávání a vyhledávání pomocí rejstříků zůstal prakticky beze změny.

Nový on-line katalog umožňuje hypertextové vyhledávání. Pokud ve vyhledaném záznamu kliknete na modře zobrazeného autora, klíčové slovo nebo předmětové heslo, systém automaticky vyhledá všechny záznamy, ve kterých jsou Vámi vybraná slova obsažena.

Velmi podstatná změna spočívá v zobrazení statusu knihy, o kterou se zajímáte - je-li v kolonce Dostupnost uvedeno "Volné", knihu si můžete přímo objednat - v knihovně Vám ji připravíme k výpůjčce. Pokud je uvedeno "Vypůjčeno", můžete si knihu rezervovat - o možnosti výpůjčky informujeme registrované čtenáře elektronickou poštou, jakmile bude kniha vrácena stávajícím čtenářem.

Na této stránce je pro Vás připravena další nová užitečná služba pod odkazem "Čtenáři - výpůjčky". Můžete si zde prohlížet stav svého čtenářského konta včetně informací o datech výpůjčky.

Pod volbou "Novinky" najdete možnost vyhledat nové přírůstky knihovny za zvolené období (nikoliv tedy pouze za přednastavený poslední měsíc).

Přímý přístup k novinkám je možný ze stránky knihovny http://knihovna.biskupstvi.cz kliknutím na volbu "Novinky v katalogu"

Jakékoli další dotazy a nejasnosti týkající se využívání nového knihovního katalogu Vám rádi zodpovíme. Těšíme se na Vaše požadavky i dotazy..."

Další informce:
PhDr.František Zajíček, Lenka Klašková
Knihovna Biskupství brněnského
Kamenná 36, 639 00 Brno
knihovna.brno@biskupstvi.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality