Biskupství brněnské

Radio Proglas má nové webové stránky

Ilustrace
České nekomerční rádio Proglas klade velký důraz vedle kvality a pestrosti vysílání také na přidanou hodnotu ke svému vysílání.Tu jistě představují i webové stránky. Po úspěšných téměř deseti letech provozu stránek www.proglas.cz se posluchači a přátelé dočkali jejich vylepšené verze v novém publikačním systému CMS.

Brno: Na co se můžeme na nových stránkách Proglasu těšit? Jako dříve lze s jejich pomocí komfortně sledovat informace o vysílaném programu až do detailu právě hrané skladby nebo písně. Nově lze vést diskuzi se svým oblíbeným moderátorem, navrhovat diskusní místnosti. K dispozici je archivní systém pro velké množství audio záznamů včetně textových doprovodů. Denně se objevují články o všem, co může návštěvníky zajímat: informace o připravovaných pořadech, zprávy z domova i ze světa, často takové, které nejsou jinde k dočtení; pohodlný přístup je například k rozsáhlé rubrice hudebních recenzí. Nejen věřící lidé najdou články o duchovních a dalších pořadech, uvítají pozvánky na setkání připravované jak farnostmi, sbory, diecézemi, tak samotným Proglasem. Nechybějí informace o sesterském médiu – Tv Noe, televizi dobrých zpráv. Obrazem doplňuje tato setkání rozsáhlá fotogalerie.

Mnoho pořadů jako například Myšlenka na den je nově zařazováno i v textové formě pro další použití. Jednoduchý systém umožňuje sponzorům a dárcům rychle a bezpečně převádět finanční prostředky; k dispozici je také e-shop k drobným nákupům.

Samozřejmostí je RSS čtečka pro pohodlné načítání vybraných aktualit (optimální pro Mozilla Firefox nebo Thunderbird). Přestože web Proglasu je a bude dále zdokonalován, už nyní návštěvník nemusí být zklamán.

Radio Proglas je nekomerční rozhlasová stanice se sídlem v Brně, se šesti studii v Čechách, na Moravě i ve Slezsku. Licenci má od roku 1995 do roku 2012, vysílání nyní šíří skrze 15 FM vysílačů, stream DVB-T pro Prahu a okolí, satelit Astra 3A, internetem a přes mnohé televizní kabelové sítě. Prostředky získává z příspěvků svých posluchačů. Téměř sto tisíc posluchačů za týden ladí 24hodinový program sestavený z populární, alternativní, duchovní, klasické a folklorní hudby, a z rozhovorů, komentářů, duchovních, komponovaných a živých kontaktních pořadů. Pořady Proglasu bývají často oceňovány. Přestože tedy Proglas nevysílá reklamy, přináší posluchačům mnoho informací usnadňujících orientaci v životě a vedoucí k dobrému životnímu stylu. Proglas je členem kolokvia evropských křesťanských rádií CERC při Radě Evropy.

Zpracovala Helena Horáková z Radia Proglas

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality