Biskupství brněnské

Zprávy Vysokoškolského katolického hnutí

Ilustrace
Vysokoškolské katolického hnutí zveřejňuje novinky ze Studenstkého centra (SC) na Jezuitské ulici a zve na akce: Víkend pro prváky se studentským kaplanem P. Josefem Stuchlým TJ.
Termín: 10.11. - 12.11.2006.
Místo: fara Ostrov n. Oslavou.
Akce je určena zejména pro studenty prvních ročníků brněnských fakult nebo také pro ty, kteří se chtějí hlouběji seznámit s lidmi okolo SC. Zájemci nechť se hlásí u Petry Procházkové: pp.artep@seznam.cz nebo přímo u o. Josefa.

Od poloviny listopadu se rozběhne projekt Doprovázení v modlitbě.
Tzn., že budete mít možnost se pravidelně setkávat s knězem či řeholní sestrou a hovořit s nimi o své modlitbě. Podmínkou je modlit se denně alespoň 20 minut. Kdo má zájem, může se přihlásit na SC nebo u P. Josefa Stuchlého.

Ve čtvrtek 9. 11. se koná výlet do kostnice.
Sraz před Dietrichštejnským palácem v 17 hodin. Vstupenky se budou prodávat příští týden 6. 11. po studentské mši (pondělí, 19.00 hodin, kostel u jezuitů), vstupné je 20 Kč. Maximální počet výletníků je 50.

Komunita Sant´Egidio zve na modlitby za zemřelé lidi na ulici, na které budou účastni i chudí lidé z ulice a přátelé lidí, kteří na ulici zemřeli.
Rozloučení se zemřelými se uskuteční ve čtvrtek 9.11.2006, od 19.30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie ("u Jezuitů").

Tento víkend 3. - 5.11. začíná v Osové Bitýšce Kurz partnerství. Začíná večeří v 19 h a obědem v neděli.

Spolčo MZLU vás zve mezi sebe. Sraz ve středu 1.11. v 19 hodin na faře v Husovicích (Vranovská ulice č. 102). Pokud tam někdo netrefí, sraz v 18.45 před MZLU - před budovou B.

Večer hudby a poezie Barokní ženy - výběr z duchovní tvorby barokních skladatelek a básnířek. Ve čtvrtek 2.11.2006 v 19.30 hdoin - Freskový sál Staré radnice, Radnická 8.

Pro povznesení mešní liturgie přijímá místní kapucínská schola do svých řad nové členy.
Prosíme mladé lidi, kteří umějí zpívat a měli by zájem, ochotu a chuť se podílet na této službě, aby se přihlásili u bratra Jana. Znalost hry na hudební nástroje je vítána. Schola se schází k pravidelnému nácviku vždy ve středu po mši sv. v 17:00 hodin. Zpívá se v neděli při mši a při různých příležitostech.

Kontakt:
Studentské centrum VKH Brno
Kozí 8, Brno 602 00
tel.: 776 033 554
studentske@centrum.cz
http://www.katolik.cz/vkhbrno

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality