Biskupství brněnské

Velikonoce s Radiem Proglas

Ilustrace
Blížící se Velikonoce a příprava na největší křesťanské svátky ovlivní také vysílání Radia Proglas. Ve Svatém týdnu se posluchači mohou v přímém přenosu zúčastnit obřadů a bohoslužeb v několika kostelích. Brno: "Myšlenky na den" připravují od 10. do 17. 4. křesťanští umělci a lidé, kteří mají ke křesťanství blízko. Uslyšíte například herce Ladislava Lakomého, operního zpěváka Petra Levíčka, hudebního skladatele Zdeňka Pololáníka nebo překladatele - biskupa Josefa Hrdličku.

Obřady velikonočního třídenní zahájí Radio Proglas na Zelený čtvrtek v 18.00 hodin přímým přenosem z kostela svatého Augustina v Brně. O den později ve stejném čase bude ze stejného chrámu vysílán i přenos obřadů Velkého pátku.

Na Bílou sobotu se mohou posluchači prostřednictvím radiových vln zúčastnit vigilie v kostele svatého Tomáše v Brně, začátek ve 21.00 hodin.

Na Hod Boží velikonoční bude bohoslužba přenášena v 9.00 hodin v přímém přenosu z kostela svatého Jakuba staršího v Kostelci na Hané. V pravé poledne pak můžete zachytit papežské požehnání městu i světu - Urbi et Orbi.

K prožití bohoslužby vás Proglas pozve také v pondělí velikonoční - v 9.00 hodin do kostela svatého Augustina v Brně.

Také v dalších pořadech jednotlivých dnů tridua chce Proglas chce pomoci přispět ke ztišení a zklidnění. Na Zelený čtvrtek 13. 4. bude opakovat v 16.30 hodin pásmo věnované sederové večeři, kterou Židé slaví na počátku paschy. Krátce po 17.00. hodině zní skladba Orlanda di Lassa Pláč svatého Petra, ve 22.00 pak bude uvedena Křížová cesta z pera francouzského básníka Paula Claudela, recitovat bude Martina Pavlíková.

Více duchovní hudby než obvykle zazní na Velký pátek 14. 4. Nechejme se pozvat především k čase po 15.30 na Matoušovy pašije Georga Philippa Telemanna a krátce předtím, v 15.00 hodin, na velkopáteční rozjímání.

"Magdazín" pro ty, kdo pečují o své blízké, bude mít reprízu na Bílou sobotu 15. 4. po 11.00 hod. V 15.00 se v programu "Jak se vám líbí" setkáte s Michaelem Pospíšilem ze souboru Ritornello - představí album barokních písní Zdoro-slavíček.

"Komentář týdne" v 18.20 hodin uvádí zamyšlení Miloslava kardinála Vlka na téma Benedikt XVI. rok v úřadu.

Nahlédnutí na prožívání Velikonoc v pravoslavné církvi přináší relace "Křesťan a svět" o slavnosti Zmrtvýchvstání Páně 16. 4., v 17.00 hodin.
Jaroslav Kratka pozval k rozhovoru duchovního Libora Raclavského. V 18.00 hodin bude mimořádně reprízována kapitola z výkladu "Katechismu katolické církve" zaměřená na téma Vyznání víry - Vstal z mrtvých.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality