Biskupství brněnské

Diecézní knihovna Biskupství brněnského na síti

Ilustrace
Nová diecézní knihovna Biskupství brněnského je ve vyhledávání a objednávání knih nyní dostupná i přes Internet.V květnu 2003 zpřístupnila své fondy veřejnosti Diecézní knihovna Biskupství brněnského se sídlem na Kamenné ulici č. 36, 603 00 Brno. Diecézní knihovna v Brně obnovila svou činnost v roce 2002 a intenzivně zpracovává jednotlivé publikace do automatizovaného knihovnického systému. Prvních 7500 svazků teologické, náboženské, filozofické, pedagogické, psychologické a příbuzné literatury je nyní takto zpracováno. Knihovnu lze navštívit v pracovní dny v době od 10 do 14 hodin. Zřizovatel knihovny, Biskupství brněnské, předpokládá, že se knihovna stane zdrojem cenných informací k prohlubování náboženské vzdělanosti pro duchovní, laiky, pedagogy i studenty středních a vysokých škol. Během prvního roku po zpřístupnění veřejnosti se v knihovně zaregistrovalo více než 50 uživatelů.

Kontaktní informace tel. 543 331 406 nebo e-mail: knihovna.brno@biskupstvi.cz.

Od dubna 2004 je knižní fond Diecézní knihovny Biskupství brněnského přístupný také prostřednictvím internetu na adrese http://knihovna.biskupstvi.cz/ nebo http://www.biskupstvi.cz/knihovna.

V režimu prohlížení jsou k dispozici rejstříky podle autorů, názvů, klíčových slov a předmětových hesel.
V katalogu lze vyhledávat zadáváním výrazů v jednom nebo více polích současně s možností pravostranného rozšíření výrazu pomocí hvězdičky.
Podrobnosti o vyhledaných publikacích lze získat kliknutím na ikonku knihy. Zobrazí se údaje: název, podnázev, autoři, nakladatelské údaje, klíčová slova, předmětová hesla, znaky mezinárodního desetinného třídění a signatura.
Prostřednictvím elektronické adresy knihovna.brno@biskupstvi.cz nebo na telefonním čísle 543 331 406 si lze rezervovat vybrané publikace.
Výpůjčku lze uskutečnit po registraci v knihovně při osobní návštěvě na Kamenné ulici č. 36 v provozní době od pondělí do pátku v časovém rozmezí 10 až 14 hodin nebo po předchozí domluvě i v jiném vyhovujícím čase.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality