Biskupství brněnské

Prosba o pomoc při opravách kostela sv. Václava v Brně-Obřanech

Ilustrace
Obracíme se na vás s naléhavou prosbou o pomoc ve věci oprav a údržby chrámu Páně sv. Václava v Brně-Obřanech. Tento kostel je dominanto naší městské části Brno-Obřany. Byl postaven s láskou našimi předky jako projev úcty Bohu, pro nás a další generace. Již na počátku 13. století se objevují zprávy o obci Obřany, v nichž se uvádí, že jde o místo s kostelem.Jako jeden z mála kostelů je zasvěcen patronu naší země sv. Václavu a nachází se v něm boční kaple zasvěcená sv. Barboře. Podobně jako naší obci, ani kostelu se nevyhnuly různá neštěstí a zkoušky. Byl zničen požárem, těžce na něj dolehly válečné události a nezůstal uchráněn ani před zloději.

Ale byli to opět hodní lidé, kteří jej uvedli do původní krásy. Poslední velká oprava kostela proběhla r. 1984, kdy byl staticky zabezpečen. Nyní nás trápí havarijní stav střechy, která je napadena mimo jiné i dřevomorkou. Náklady na rekonstrukci střechy se odhadují na minimální částku dvou milionů korun. Opravu bychom rádi započali co nejdříve. Tento rok se chystáme provést první část rekonstrukce, tj. opravu střechy věže, hromosvodu a sanktusníku. Abychom tyto opravy mohli uskutečnit, potřebujeme i vaši pomoc. Proto se na vás obracíme. V současné době se částka sbírky na opravu a údržbu pohybuje v řádu desetitisíců korun, ale, i když velmi pomalu, stále roste.

- V případě finanční pomoci můžete poukázat dar na účet 1341995389/0800 u České spořitelny.
- V případě jiné formy pomoci se můžete obrátit na Mgr. Petra Šplouchala - jáhna ř. k. církve. Telefon: 605487938.

Za jakoukoli formu pomoci, zejména finanční a pomoc modlitbou, vám jménem farního společenství děkuje a žehná Petr Šplouchal - jáhen.

Ř. k. farní úřad při kostele sv. Václava
Fryčajova 16
614 00 Brno - Obřany

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality