Biskupství brněnské

Radio Proglas se věnuje Plenárnímu sněmu katolické církve

Ilustrace
Radio Proglas se ve svém vysílání v posledních týdnech věnuje podrobněji tematice Plenárního sněmu katolické církve, jehož první řádné zasedání by mělo proběhnout v červenci na poutním místě Velehrad.Brno: Po úvodních rozhovorech s mluvčím sněmu, otcem Miloslavem Fialou, a českým primasem, Miloslavem kardinálem Vlkem, který byl pověřen přípravou prvního zasedání, přinese závěr března a počátek dubna na rozhlasových vlnách další setkání s těmi, kdo se na přípravě Sněmu podílejí.

V sobotu 22. března v 16:30 pohovořil otec Martin Holík s brněnským děkanem Václavem Sloukem, který byl pověřen koordinací sněmovního procesu v brněnské diecézi.

Ostravsko-opavského biskupa Františka Václava Lobkowicze přizval k mikrofonu redaktor Pavel Kabzan v pátek 28. března od 17.30 hodin.

Velmi aktivní byla při přípravě sněmu královéhradecké diecéze. Biskup Dominik Duka rozmlouval s Petrem Polehlou ve čtvrtek 3. dubna v 19:15.

Do plzeňské diecéze jsme se s mikrofonem vypravili ve čtvrtek 10. dubna. Mluvčí sněmu, P. Miloslav Fiala, hostil od 16:30 biskupa Františka Radkovského.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality