Biskupství brněnské

Prohlášení českých a moravských biskupů k volbám

Ilustrace
U příležitosti blížících se komunálních voleb a voleb do horní komory Parlamentu České republiky, vydávají biskupové své prohlášení.Praha: Biskupové Čech a Moravy, v čele s předsedou České biskupské konference, olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem, vydávají následující prohlášení:

Drazí věřící!
Jedna z důležitých příležitostí ovlivňovat veřejné věci stojí před námi. Jako obvykle před volbami se k vám obracíme se svým slovem. Chceme vám všem připomenout, že jako křesťané i jako občané máte právo i povinnost jít k volbám a snažit se svým hlasem ovlivňovat jejich výsledek ve prospěch těch, kteří nejen pár týdnů před volbami svými projevy, ale průběžně a svými činy dávají záruku, že vás budou dobře zastupovat po celé funkční období, když jim dáte svůj hlas.

Neříkejte, že to nemá cenu a že nic nezměníte, protože to není pravda. Neobracejte se k této povinnosti zády. Jděte k volebním urnám a volte podle svého nejlepšího svědomí. My vám nebudeme radit konkrétně, kterou stranu nebo kterého kandidáta máte volit. Poraďte se i se svými přáteli, se kterými sdílíte stejné názory na život a na svět.

Jste dospělí křesťané i dospělí občané. Podporujte ty kandidáty, kteří prokázali, že mají opravdový smysl pro pravdu, právo a spravedlnost, pro duchovní hodnoty a mravní principy a pro dobro celé společnosti. Nepodléhejte účelově zaměřené volební propagandě posledních týdnů. Zachovejte si zdravý úsudek a jako křesťané svěřujte v modlitbě všechny tyto záležitosti tomu, který je Pánem časů...

Převzato z Tiskového střediska ČBK.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality